Monika Łatkowska

Koordynator,
Starszego Specjalisty ds. Marketingu
Lantmannen Unibake Poland












Deser

- ślimak cynamonowy Royal Danish Pastry
- dwie gałki lodów czekoladowych lub straciatella
- świeże truskawki
- polewa truskawkowa do dekoracji

Wprost z zamrażalnika włożyć ciastko do pieca wstępnie nagrzanego do w temp. 180°C i wypiekać przez około 18 minut (w zależności od pieca). Po wystygnięciu przekroić ciastko na trzy równe części. Na talerzu ułożyć kawałki ciastka opierając jedną część o drugą, tak aby utworzyły stożki. Obok nałożyć dwie kulki lodów i truskawki. Jedną truskawkę można pokroić na plasterki. Dla dekoracji talerz z deserem należy ozdobić polewą truskawkową, a dodatkowo ułożyć zielony listek z truskawki.
Deser najlepiej smakuje z kawą Espresso 0039.
Nie tylko wyśmienicie smakuje, ale również świetnie wygląda!



Jeśli stracisz pieniądze firmy, będę wyrozumiały, jeśli stracisz reputację, będę bezwzględny.

Warren Edward Buffett