Robert Kieszek

Dyrektor Sprzedaży Commercio Polska
















Kawa po kapitańsku z koniakiem

60 ml koniaku
2 filiżanki gorącej espresso
4 łyżeczki cukru
2 żółtka

Koniak podgrzać wraz z 2 łyżeczkami cukru. Z żółtka i 2 łyżeczek cukru ukręcić kogel-mogel. Ciepły koniak przelać do szerokich szklanek (lub pucharków). Następnie bardzo delikatnie wlać espresso i na koniec równie ostrożnie kogel-mogel tak, by ułożyły się trójkolorowe warstwy. Natychmiast podawać.

Irish Coffee

180 ml irlandzkiej whiskey
250 ml bitej śmietany
2 łyżki cukru
6 łyżek brązowego cukru
6 filiżanek mocnej kawy

W schłodzonej misce ubić na sztywno śmietankę. Sześć szklanek do whiskey podgrzać i do każdej wlać whiskey, dodać po łyżce brązowego cukru oraz filiżance kawy i na koniec nałożyć po łyżce bitej śmietany. Natychmiast podawać



Jeśli stracisz pieniądze firmy, będę wyrozumiały, jeśli stracisz reputację, będę bezwzględny.

Warren Edward Buffett